Antal Tibor

Antal Tibor - hegedű

Antal Tibor 1962. április 23-án született Budapesten.
7 évesen kezdett hegedülni. 14 éves koráig az MRT Gyermekkórusában énekelt. A jazz-zel 17 éves korában kezdett ismerkedni.
Klasszikus zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte, ezzel párhuzamosan jazz-zel is foglalkozott. Deseő Csabánál tanult jazz-hegedülést, majd néhány szimfónikus zenekarban eltöltött év után a Budapest Ragtime Band hegedűse lett, mely együttesnek 20 évig volt a tagja. Ezzel a zenekarral igen sok rangos hazai és külföldi fesztiválon, turnén, TV-szereplésen vett részt Európában és hat alkalommal Amerikában. Eközben számos jazz-formációban hegedült.
Jelenleg saját együttesét, a Viol-in-Time-ot vezeti, a Swing Manouche Project-nek pedig redszeres vendégszólistája. 2009-től az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában tanít jazzhegedűt.


Fritz József

Fritz József - jazzklarinét

1978. január 22-én született Budapesten. Zenészcsaládból származik: nagyapja hegedült, édesapja a fia megszületéséig klarinétozott, nővére zongorázott, ő pedig hét évesen hegedülni tanult. Négy évvel később Benny Goodman hatására tért át a klarinétra. Előbb az újpesti zeneiskola növendéke volt, majd id. Herrer Pál tanítványa lett. Balogh Józsefnél klasszikus klarinéttudását fejlesztette. A Benczúr utcai jazziskolában Pap József volt a tanára. Már korán saját zenekarokat vezetett. Előbb Pannon Jazz Group, majd Pannon Jazz Stars néven szerepelt első együttese. Több mint négy éven át vezette Dunakeszin a 424-es jazzklubot. A fővárosban szintén az ő irányításával működött három évig a Zrínyi utcai Budapest Swing Klub. A Gramofon egyik külsős szerzőjeként egy ideig a jazzkritika-írásban is gyakorolta magát. 1997-1998-ban a Bohém Ragtime Band tagja volt, 1998-ban pedig Mazura Jánossal utcazenész-fesztivált nyert Olaszországban (a díj egy tuba volt). Ugyancsak Mazura Jánossal dolgozott együtt a Creative Art Trio egyik albumán, ahol Szalóky Béla volt a harmadik meghívott vendég fúvós. 1996-ban részt vett egy párizsi nemzetközi klarinétversenyen, azóta áll kapcsolatban több nemzetközi hírű jazzklarinétossal, többek között Buddy DeFrancóval, Paquito D'Riverával és Eddie Danielsszel. Jelenleg két zenekarban játszik, egyrészt a maga vezette Fritz Jazz Bandben, másrészt a Freemen nevű dixieland formációban. Utóbbiban bendzsó és gitár hallható, a bőgőt tuba helyettesíti, és nincs dob: ez az egyik legspeciálisabb felállású dixieland együttes ma Magyarországon.
A Swing Manouche Project rendszeres vendége.


Horváth Márk

Horváth Márk - gitár

1977. augusztus 6-án született.
16 évesen kezdett gitározni Mohay Tamásnál.

Európaszerte (Párizs, Olaszország , Horvátország stb.) bárokban játszott.

Ezután a Kőbányai Szórakoztatózenei Szakiskolában Kormos Jánosnál és Babos Gyulánál, később a székesfehérvári Lauchmann Gyula Zeneművészeti szakiskolában Birta Miklósnál tanult.

Frankie Látó zenekarában került ismeretségbe a manouche swinggel, mely azóta meghatározza játékát.

A Swing Manouche Project alapító tagja, jelenleg a Csak-Csak Swing zenekart vezeti. Elérhetőségei: rhythmdoctors@freemail.hu tel.: +36 30 419 71 02


Pagonyi András

Pagonyi András - harmonika

1980. december 17-én született.A Lajtha László Zene és Művészeti Iskola harmonika szakán kezdte zenei tanulmányait (1987-1995), majd a Bartók Konzervatórium harmonika szakán (1995-2000), Berlinben a Hanns Eisler Akadémia harmonika szakán (2000-2001), végül pedig Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében (2001-2004) tökéletesítette tudását.Országos versenyeken 1996-ban ifjúsági második, '97-ben ifjúsági első, '98-ben hivatásos második, 2000-ben hivatásos harmadik helyezést ért el, a Magyar Harmonikatanárok Szövetségétől 6 alkalommal kapott nívódíjat.
2000-ben alapította a Canarro együttest, melyet azóta is vezet. A Dérynében minden hétfőn és szerdán a Swing Manouche Projecttel muzsikál.


Szalay Miklós

Szalay Miklós, akinek a honlapunkat köszönhetjük.


magyar english vissza tovább