Az újabb hírekért kattints a Facebook - oldalunkra!


2010. július 22-én a International Art Romani Festival-on játszottunk Temesváron a Club DAOS-ban, illetve néhány nótát eljátszottunk a fesztivál nyitó sajtótájékoztatóján. Íme néhány videófelvétel:

Get the Flash Player to see this player.


Május 1-én és 2-án a Balatoni Borok Fesztiváljának koncertjeit élőben közvetíti a koncertblog.hu
A Pesti Est különszáma a borfesztiválról letölthető innen:
honlapom.hu


100 éve született Django Reinhardt!

A legendás gitáros, a manouche zenészek példaképe 2010. január 23-án lenne 100 éves. Ebből az alkalomból világszerte megemlékezések, ünnepi fesztiválok zajlanak, új lemezek jönnek ki. Erről bővebbet a www.jazzmanouche.hu oldalon lehet megtudni.
A téma a hazai sajtóban is szóba került, ide kattintva lehet olvasni illetve nézni a cikkeket-videókat. Reméljük, a lista még bővül!
nol.hu/kult/zene/20100123-django_reinhardt_szaz_boldog_eve
premier.mtv.hu/Hirek/2010/01/18/07/Jogi_eset_parkolasi_anomalia_a_fovarosban_.aspx

Forrás: www.noltv.hu

Forrás: videotar.mtv.hu


Augusztus 30-án Nyíregyházán,a Vidor Fesztiválon lépett fel a Rosenberg Trio, a manouche-zene egyik legkíválóbb képviselője. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Balázs bőgőjén játszottak, Feri pedig az utolsó számra beszállhatott hozzájuk. A videók között fenn van a felvétel.


Kaptunk két rövid videót és fotókat a Bánki Fesztiválról, ahol Joscho Stephannal jameltünk. Ezeket feltöltöttük az oldalra. A Nógrád Tv tudósítása pedig ide kattintva tekinthető meg: www.nogradtv.hu


A HírTV június 20-i Különkiadás című műsorában egy rövid anyagot adtak a legutóbbi Pótkulcsos koncertünkről. Megtekinthető a Videó menüpont alatt.


Új felvételeket töltöttünk fel, három stúdióban felvett szám mellett feltöltöttünk néhányat az Athe Sam Fesztiválon adott koncertünk felvételéből. Ezek persze gyengébb minőségűek, de élők.


Meghívást kaptunk a 2010-es Kecskeméti Bohém Fesztiválra, ahol Django Reinhardt 100. születésnapjáról a segítségünkkel kívánnak megemlékezni a szervezők.


A Magyar Televízió Roma Magazinja 2009. május 25-i adásában Illés Feriről vetítettek egy dokumentumfilmet. Megtekinthető a Videó menüpont alatt.


A basszuskulcs beszámolója április 9-i Pótkulcs koncertünkről:
basszuskulcs.hu


Elindult a Swing Manouche Project - Fórum, mindenkit bátorítunk a használatára.
Jelen vagyunk a Myspace közösségi oldalon is, ott az elérhetőségünk: www.myspace.com/swingmanoucheproject


Minden kedves Barátunknak Boldog Karácsonyt és manouche-zenében gazdag Újesztendőt kívánunk!


Elismerés Magyar Telekom-tól

Illés Feri Révén felléptünk a Magyar Telekom Pódiumon, természetesen nagy sikerrel.Átalakult a zenekar!

Horváth Márk saját zenekart alapított Csak-Csak Swing néven, helyét Illés Feri veszi át, ő már eddig is gyakran volt vendégünk. Márk névjegye és elérhetősége továbbra is megtalálható a Barátaink menüpont alatt. Az audio menüpont alá felkerült öt új felvétel, ezeken már Ferivel játszunk.


BENNE VOLTUNK A TÉVÉBEN!!!

A zenekar 2008. február 7-én az RTL Klub Esti Showder Fábry Sándorral című műsorának vendége volt, a felvétel megtalálható a Videó menüpont alatt.


Forgószínpad dixie-zenészekkel

Népszabadság - Tarnóczi László - 2007. május 2.

A Swing Manouche Project nyerte (hétfőn) a salgótarjáni Országos Amatőr Jazz Találkozót, így az együttes felléphet a visegrádi négyek jövő évi dixie-találkozóján.

A 2005-ben alakult együttes a Django Reinhardt és a Hot Club of France zenei hagyományaira épülő ún. "manouche swinget" játsszák, repertoárjukban Django Reinhardt, valamint több más kortárs manouche zenész szerzeménye szerepel. A három gitár és nagybőgő felállású, Földváry Balázs, Jakab Viktor, Horváth Márk, Varga László alkotta kvartett budapesti és vidéki klubokban, valamint rendezvényeken szokott fellépni, időnként kiegészülve harmonikás, illetve cimbalmos vendégzenészekkel. A Swing Manouche Project a salgótarjáni tehetségkutatón nyújtott teljesítményével egyszerre négy fesztiválhelyszínre kapott meghívást.
A nógrádi megyeszékhelyen ugyanis immár 23. alkalommal rendeznek nemzetközi dixieland-találkozót, hatodik éve forgószínpadszerűen a szlovákiai Besztercebánya, a lengyelországi Zakopáne és a csehországi Hradec Kralové városokkal közösen. A Berki Tamás dzsesszénekes vezetésével zsűrizett dixie-tehetségkutató verseny fődíjaként a győztes mind a négy fesztiválhelyszínen játszhat jövőre. Két másik együttest is díjaztak az első dixie-tehetségkutatón: a zakopanei különdíjat a szintén budapesti Little Jazz Band, Salgótarján városáét pedig az ugyancsak pesti Pappajazz formáció nyerte, belépőt váltva ezzel az adott város színpadára. Tóth Csaba fesztiváligazgató szerint az amatőr dzsessztalálkozón nyilvánvalóvá vált, hogy a klasszikus dixieland mellett a ragtime és a szving stílusban számos olyan együttes játszik ma Magyarországon, akik az ismert zenekaroknak is nagy meglepetést fognak okozni a közeljövőben.
A visegrádi négyek, vagyis Szlovákia, valamint Lengyel- és Csehország dixie-seregszemléje egyébként április 29-én kezdődött Zakopanéban, a csehországi programot május elsején tartották. Az idei dixie-fesztivál május 13-án, Besztercebányán fejeződik be, a hazai programok zömét a jövő hét végén tartják Salgótarjánban, a felújított József Attila Művelődési Központban, és városszerte éttermekben, sőt a Fórum Volánumban, vagyis az új autóbusz-pályaudvar szabadtéri, fedett várójában is koncerteznek majd az együttesek.
Az elkövetkező napokban zenés borkóstolókat, ragtime-vacsoraesteket rendeznek Salgótarjánban, a zárónap itt is május 13-a lesz. A Szent József-plébániatemplomban a Hortus Musicus Singers ad gospel-koncertet, és meglepetéseket tartogat a 12-i dixie-gála, ami egyebek közt az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Benkó Dixieland Band jutalomjátéka is egyben.

2007. április 30
XXIII. Salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztivál
Amatőr Jazzegyüttesek versenye - 1. helyezés
30th April, 2007
23rd International Dixieland Festival in Salgótarján
Amateur Jazz Band Competition - First Place


2006. november 16. Aranytíz Központ
Belvárosi Lipót Napok
Jazz Együttesek versenye - 3. helyezés
16th November, 2006 Aranytíz Centre
Belvárosi Lipót Napok (Downtown Lipót Days)
Jazz Band Competition - Third placemagyar english vissza tovább